5 dingen die je moet weten over leiderschap

Verandermanager

Er bestaat in organisaties een spanningsveld tussen veranderingsgerichte werknemers en procesgerichte werknemers. Procesgedreven werknemers worden aangenomen om elk proces te beheren dat nodig is om hun positie binnen het bedrijf te ondersteunen. Werknemers moeten immers ‘gewoon het werk gedaan krijgen’. cellulose ondersteund door wat in wezen gratuit werk is, zal waarschijnlijk worden erkend door uw collega’s en uw managers. Deze managers zullen staan te popelen om u en uw afdeling op weg te helpen en dat kan een grote uitdaging zijn. Kunt u echt verandering managen?

Elke organisatie is anders. Het is belangrijk te begrijpen dat op het moment dat u verklaart dat u bezig bent een procesgestuurde organisatie te worden, u een verklaring aflegt over hoe u gaat handelen. Uiteindelijk zult u de verandering moeten implementeren of plannen, het materiaal van anderen lenen en het in uw organisatie integreren. Er zijn vijf dingen waar u zich bewust van moet zijn binnen een organisatie wanneer u een nieuwe processtrategie wilt implementeren.

Interne Organisatorische Transitudes

Wanneer de overgangsplannen en -doelstellingen van een organisatie niet op elkaar zijn afgestemd, zullen deze doelstellingen met conflicten worden omgeven. Verandering is iets dat altijd zal moeten gebeuren. Het probleem voor veranderingsmanagers is dat zij gedwongen worden om veranderingen in de organisatie door te voeren – wat vaak wordt gedaan ten opzichte van de mensen die aan de ontvangende kant van de veranderingen staan. Die boodschap wordt verkeerd gehoord, en verkeerd gemanaged. Bovendien gaan uw managers u verantwoordelijk houden voor eindresultaten die misschien niet volledig in uw plan waren opgenomen. Om hiermee om te gaan, moet u een sterke interne communicatie hebben. Het is beter dat u de verandering niet doorvoert op basis van de aankondiging die u naar uw werknemers stuurt, dan dat u de boodschap aankondigt en er niet in slaagt deze in de hele organisatie over te brengen.

Positie Culturen

Emotioneel intelligente, bewuste en regelmatige communicatie is de sleutel tot een succesvolle overgang naar de procesgestuurde identiteit. Alle medewerkers moeten enthousiast, gefocust en enthousiast zijn over de nieuwe verandering en visie – zonder te weten waar ze allemaal zullen passen. Dit kan een zeer kostbare fout zijn. Dit is een van de fundamentele sterke punten van uw leiderschapsinstrument. Dat betekent dat u van uw ondergeschikten moet kunnen overbrengen wat u van plan bent te gaan doen. U kunt dan achterover leunen en controleren hoe zij reageren. Als ze niet op hun gemak zijn, dan moet je heel snel een paar aanpassingen maken. Als ze zich meer op hun gemak voelen bij wat er moet gebeuren, dan kun je wat geduldiger verder gaan. Veranderingsmanagement is geen domme dienst – en u moet zich ervan bewust zijn hoe u de stijl van communiceren van uw medewerkers moet versterken. Er is een echt plan en het begint met de woorden die worden gesproken en de opdrachten die worden uitgevoerd.

Leiderschap

Een sleutelgebied in veranderingsmanagement is leiderschap. Een leider moet begrijpen hoe hij het meeste uit de organisatie kan halen – de energie, de puls en het momentum die de organisatie intern genereert voor haar werk. Een leider moet in staat zijn om onweerstaanbare krachten over te brengen, en rijpe metronomen om Robinson bedreigde Milers. Erkenning, erkenning, erkenning. Het wordt gedefinieerd als het proces (en hier moet het worden opgenomen als een positieve gebeurtenis) om munt te slaan uit elke afzonderlijke secundaire bijdrage die uw leiders leveren. Er is geen enkel positief gegeven dat belangrijker is dan het begrijpen van je leiders. Leiders moeten in staat zijn hun stijl van leidinggeven aan te passen aan de energie, de vitaliteit en het momentum van de organisatie.

Processen

Als u uw organisatie begint te bewegen naar een plaats waar uw activiteiten meer gericht zijn op het proces dan op de mensen, zult u merken dat uw teams meer geïnteresseerd zijn in wat er voor hen in zit dan in het simpelweg doorlopen van de bewegingen. Ontdek organisatorische activa, bronnen, inputwaarde en gewoonten die u niet kunt erven – vraag het hen; kijk naar hoe zij dingen doen en hun worstelingen met uw proces; welke pijnen zij ervaren – u zult naar hun standpunt moeten luisteren – en pas dan uw veranderingsmanagement toe op dat punt. De werknemers zullen niet loyaler worden aan uw proces. Zij zullen loyaler zijn aan uw proces voor hen (u hebt voordelen voor hen gekoesterd) en voor het feit dat zij zich aanpassen aan uw verandering. Zij zullen loyaler zijn aan uw proces voor het proces. Na verloop van tijd zal hun voorraad ideeën afnemen en deze behoefte om vast te houden aan de processen zal meer en meer, een zekere zaak voor hun vermogen om uw organisatie te bestrijden buiten uw controle.

Professionaliteit

Professionaliteit is een hartgrondig, centraal onderdeel van uw rol. U probeert een managementstijl te veranderen die al jaren in een sleur zit – klanten zijn niet meer wat ze geweest zijn; mensen komen te laat opdagen; klanten betalen niet op tijd; u creëert geen waardevolle relaties;

Lees meer:
Sales consultancy
Management consultancy Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.