Hoe maak je je stofzuiger schoon?

Telewash

Ten eerste wordt het bij een veel hogere temperatuur uitgevoerd (15°C tot 23°C tegenover 3°C tot 12°C). Het glas van de telselloscoop is 32 tot 32,5 mm dik, en het reinigingsproces verbruikt ongeveer 2 gr lucht. Er bestaat een risico van ionisatie van het vensterglas bij gebruik van de traditionele oplossing op waterbasis.

Een van de voordelen van het Telewash System is het ingebouwde vacuüm dat lang genoeg is om glazen tot een hoogte van 480 millimeter te reinigen. Hiervoor maakt het Telewash System gebruik van een speciale waterhardende korf. De korf is voorzien van aluminium petcocks met gesloten eindgaten. Bij het opbouwen van een sterk vacuüm klappen de wanden van de petcocks in elkaar en doordat ze met een beetje druk van buitenaf in elkaar klappen, ontstaat er een stofzuiger.

Wanneer een extern vacuüm van 60 tot 75 mm wordt toegepast, breekt de petkraan van de korf volledig af. Vervolgens wordt het vacuümreservoir omgebogen om het vacuüm weer op te bouwen. Het bereikte vacuüm is voldoende om glazen tot een hoogte van 480 mm te reinigen. In ongeconditioneerde toestand kunnen glazen van 840 tot 530 mm worden gereinigd.

Er zijn verschillende versies van het Telewash System met verschillende kwaliteiten, maar de belangrijkste voordelen van de meest gebruikte zijn de volgende:

Een conische vorm die een nauwkeuriger regeling van de verdamping van het water en van het vacuüm mogelijk maakt

Een sproeier die wordt gevolgd, zodat er een bepaalde vaste afstand is tussen het engste gedeelte van het raam en de vloeistof

Hoge dichtheid van het water dat nodig is voor verdamping

Voor stofzuigen is geen vergif nodig en voor het bieden van een verfijnde omgeving voor zorgvuldig werk. Het is gemakkelijk om een grotere waterdruk toe te voegen om betere prestaties te verkrijgen in veeleisende vacuüm reinigingstoepassingen. Dit is nodig voor het reinigen van glas met een nauwe opening (ten opzichte van het niveau van de druk) en na het ontstoffen, voor het reinigen van glas met delicate kristaloppervlakken.

Voor het reinigen met de eenvoudige druppel moet men de ophoping van stof en kerfbare roest verminderen en toch de doorzichtigheid van de ruiten behouden. De hoogste vacuümdruk van alle met succes toegepaste methoden maakt een maximale reiniging van de ruiten mogelijk die langer is dan met handgereedschap mogelijk is. Hetzelfde geldt voor stofafzuiging.

Glas in beschadigde toestand wordt uiterst broos en doorzichtig van structuur, en dit geplastificeerde oppervlak kan niet worden beschermd tegen ingestelde krassen/breuken met behulp van stofvegen of chemische reinigingsmiddelen. Vandaar dat, om de ruiten van glas in een goede staat te houden, degenen die regelmatig deuren of ramen schoonmaken speciale voorzorgsmaatregelen moeten nemen om het glas te beschermen.

Automatische luchtverspreiding van vloeistof bestaat uit tot 175°C verwarmde omvormers in stofzuigerreservoirs en verstuiving van sproeiapparatuur om grote oppervlakken te bestrijken. Het garandeert maximale vacuümvegen en goede spuitprestaties. De uit vocht bestaande lucht reageert met de glasscherven. Naarmate het vloeistofniveau stijgt, neemt de luchtverstoring toe. Om deze reden is externe koeling niet mogelijk. Voor zaken die niet beschadigd zijn, is luchtverstrooiing echter even efficiënt als een manuele methode.

De lucht wordt teruggevoerd van het distillatieproces waarbij de stofzuiger werkt. Om een goed vacuüm te verkrijgen en een verspreid verstoven product te garanderen, wordt de verstuiverboom in de stofzuiger gemonteerd. Het is noodzakelijk dat er voldoende ruimte is. De uitgezette binnenkant van de stofzuiger wordt opnieuw gevuld met distillatiewater en de luchtverspreiding wordt opnieuw op gang gebracht. Het is mogelijk de damp van de laag te scheiden om de damp in de stofzuiger te concentreren met de hoogste vacuümenergie en het stof aan te trekken dat samenvalt/zweeft.

Lees meer:
Groothandel schoonmaakmiddelen
Osmosewater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *