Wat is een AED?

AED

Een AED is gemakkelijk te gebruiken. Als hij eenmaal is aangeleerd, duurt de techniek ongeveer vijf tot tien minuten. Het is niet erg ingewikkeld. De trainingsvideoserie behandelt eenvoudig te volgen technieken die gemakkelijk te onthouden zijn. De defibrillatorRF-50D is een draagbare defibrillator. U kunt hem meenemen naar de winkel, naar de sportschool, naar het park, of zelfs om het gras te maaien. Toch is het niet iets dat moet worden beschouwd als een “slag” naar het hart. De gebruiker heeft volledige controle over de defibrillator. De gebruiker hoeft er niet aan te denken om de “schok”-knop in te drukken zodra het apparaat geprogrammeerd is. De gebruiker moet de schokknop minimaal drie keer binnen 20 seconden indrukken.

AED’s zijn gemaakt voor mensen om te gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in een tas te stoppen en overal mee naar toe te nemen. Onthoud dat een onduidelijk of gemengd signaal kan worden verward met een hartstilstand. In beide gevallen, geen paniek. De gebruiker zal het defibrillatiesignaal zeer snel moeten analyseren, aangezien de andere functies van de defibrillator niet zullen werken. AED’s zijn veilig wanneer ze door iedereen worden gebruikt, omdat ze gewoon de beginnende echte oorzaak van de hartstilstand onderbreken. Hartstilstand kan het gevolg zijn terwijl de defibrillator aan staat.

Denk hier eens over na, ook al redt de defibrillator levens, het is geen “eens en voor altijd” apparaat. Van AED’s wordt verwacht dat ze periodiek worden gebruikt. Iemand kan de eerste AED zonder nadenken weggooien. Immers, zoals iedereen weet, alles wat een leven kan redden, moet behoorlijk waardevol zijn. Maar een leven gaat verloren door een onderbreking, niet simpelweg door een fout.

Als u een persoon moet defibrilleren, houd de dosering dan laag. Elke hartstilstand is anders en uw deskundige kan voor u beslissen op welk punt de dosering moet worden gewijzigd.

Er zijn mensen die allergisch zijn voor het afgiftemechanisme van de AED. Als u een van deze mensen bent, kan het moeilijk zijn om het apparaat te gebruiken. Als u de oplaadknop langer dan 10 seconden ingedrukt houdt, zult u een schok krijgen. Om veilig te zijn, moet de gebruiker zeker zijn van wat er uit het apparaat komt. Je moet voorzichtig genoeg zijn om geen schokken te geven aan personen die niet gekwalificeerd zijn. Deze leden van de groep kunnen door de toedienende autoriteit (ATC) worden geroyeerd.

Hoeveel schokken kunt u van de defibrillator verwachten? Het antwoord hangt van veel factoren af. Om te beginnen moet de patiënt geschikt zijn voor de defibrillator. Dit betekent dat er een medisch onderzoek wordt verricht. Als de patiënt enige vorm van aritmie of hartritmestoornissen heeft, zal het apparaat niet werken. Ook bepaalde medicijnen kunnen de defibrillator ervan weerhouden een schok af te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *